چرا با این که خسته ام خوابم نمی برد؟!

به گزارش کتاب یار مهربان، اختلالات خواب دلیل های مختلفی دارند. عادت های بدی که موجب بی خوابی می شوند یا مسائل پزشکی که خواب را بهم می ریزند از این دلیل ها هستند. اگر صبح ها وقتی از خواب بیدار می شوید احساس می کنید خواب خوبی نداشته اید به پزشک مراجعه کنید.

چرا با این که خسته ام خوابم نمی برد؟!

برخی روزها به قدری خسته هستید که نمی توانید چشم هایتان را باز نگه دارید، چه برسد به اینکه به کارهای خانه و وظایف شغلی خود برسید. با این حال وقتی شب می گردد و به رختخواب می روید، ساعت ها بیدار می مانید و خواب تان نمی برد. با علت بی خوابی شبانه خود در کتاب یار مهربان آشنا شوید.

تاثیر ریتم شبانه روزی روی خواب

اگر خسته هستید اما نمی توانید بخوابید، ممکن است ریتم شبانه روزی شما مختل شده باشد. سندرم تاخیر در فاز خواب (DSPS) یکی از این اختلالات است که در آن ریتم شبانه روزی از نظر زمانی عقب می ماند. درنتیجه، شخص به طور طبیعی مایل است که حداقل دو ساعت دیرتر از هنجارهای مرسوم بخوابد و روز بعد دیرتر از خواب بیدار گردد. تاخیر در خواب باعث می گردد که این افراد برای بیدار شدن در زمان مناسب و رفتن به مدرسه یا محل کار با مشکل روبرو شوند. این سندرم در بین نوجوانان و جوانان شایع تر بوده و 7 تا 16 درصد آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. تقریبا 1 درصد بزرگسالان هم به DSPS مبتلا هستند.

افراد مبتلا به سندرم تاخیر در فاز خواب اغلب با دو مشکل روبه رو می شوند: خواب آلودگی در طول روز و بی خوابی در شب. چون علیرغم اینکه دیر خوابیده اند، صبح روز بعد باید همزمان با سایر افراد جامعه از خواب بیدار شوند تا فعالیت های اجتماعی خود را انجام دهند. خواب آلودگی این افراد در نیمه های روز کمتر می گردد. درنتیجه شب دیرتر به خواب می روند و این چرخه دوباره تکرار می گردد.

سایر دلایل بی خوابی

خستگی در طول روز و بی خوابی در طی شب ممکن است نشانه سندرم تاخیر در فاز خواب باشد. سایر عواملی که می توانند باعث بروز این مشکل شوند عبارتند از:

چرت زدن

چرت زدن ذاتا بد نیست. حتی می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. با این حال، استراتژی نادرست برای چرت زدن می تواند شما را در طول شب بیدار نگه دارد. تحقیقات نشان می دهد که چرت های طولانی و چرت های بعد از ظهر باعث می شوند که شب ها دیرتر بخوابید، خواب بدی داشته باشید و در طول شب بیشتر از خواب بیدار شوید. توصیه می گردد که مدت زمان چرت زدن را به حداکثر 20 تا 30 دقیقه محدود کنید و هر روز در ساعت معینی این کار را انجام دهید تا بدن به آن عادت کند.

اضطراب

افکار مسابقه ای روی خواب تاثیر منفی دارند. بنابراین، تعجب آور نیست که اختلال اضطراب به عنوان یکی از عوامل خطر بی خوابی معرفی شده است. اضطراب با افزایش برانگیختگی و هوشیاری باعث می گردد دیرتر به خواب بروید.

افسردگی

شواهد حاکی از آن است که تقریبا 90 درصد افراد افسرده از کیفیت خواب خود شکایت دارند. مشکلاتی مثل بی خوابی، نارکولپسی (حمله خواب) و سندرم پای بی قرار از مواردی هستند که به وسیله این افراد گزارش شده اند.

کافئین

شاید وقت آن فرا رسیده باشد که در خصوص نوشیدنی های کافئین داری که بعد از ظهرها مصرف می کنید، تجدید نظر کنید. نیمه عمر کافئین به طور میانه 5 ساعت است و تحقیقات نشان داده اند که اگر 16 ساعت قبل از خواب 200 میلی گرم کافئین (حدود 480 میلی لیتر قهوه) دریافت کنید، خواب شما تحت تاثیر قرار می گیرد. مصرف 400 میلی گرم کافئین 6 ساعت قبل از خواب می تواند کیفیت خواب را به اندازه قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین، بهتر است از 4 تا 6 ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف کافئین را قطع کنید.

زمان استفاده از وسایل الکترونیکی

موبایل خود را زمین بگذارید! نور آبی ساطع شده از گوشی موبایل ، تبلت، لپ تاپ و صفحه نمایش تلویزیون، فراوری ملاتونین را در شب سرکوب می نماید و خواب آلودگی را کاهش می دهد.

پیشنهاد مطالعه: مطلب زنان خطرناکی که حتی جرئت نمی کنید اسمشان را ببرید! را بخوانید.

منبع: پیام دلتا

به "چرا با این که خسته ام خوابم نمی برد؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا با این که خسته ام خوابم نمی برد؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید