اگر به فکر سلول های مغزتان هستید این مکمل های غذایی را از قلم نیاندازید

به گزارش کتاب یار مهربان، اگر قرار باشد یک نسخه خوراکی برای حفظ سلامتی؛ از سلامت قلب و عروق گرفته تا سلامت مو و ناخن تجویز کنیم؛ هرچند می توان فهرستی از انواع خوراکی ها یا مواد معدنی یا ویتامین ها را ردیف کرد، اما شاید هیچ ترکیب غذایی به مقدار امگا 3 و امگا 6 برای این منظور مفید نباشد.

اگر به فکر سلول های مغزتان هستید این مکمل های غذایی را از قلم نیاندازید

در راستای این هدف، یعنی حفظ سلامتی عموم خوانندگان محترم این شماره در خدمت شما هستیم با خوراکی های حاوی اسید چرب امگا 3 و 6. این خوراکی ها را از دست ندهید، راز جوانی در مصرف این خوراکی ها نهفته است.

شاید تکراری ترین و البته خاص ترین بحث درباره غذاهای دریایی به ویژه ماهی و میگو وجود اسید چرب امگا 3 در ماهی باشد؛ شاخصی که می توان تنها به همین علت ماهی را به عنوان خوراکی ویژه در حفظ سلامت ما آدم ها معرفی کرد.

مصرف ماهی یا دقیق تر بگوییم مصرف ماهی و ورود اسید چرب امگا 3 به بدن این اثرات مثبت را در پی دارد:

باعث کاهش میزان کلسترول به ویژه کلسترول بد می گردد.

باعث کاهش مسائل افراد مبتلا به تنگی نفس (آسم) می گردد.

باعث برطرف التهاب دستگاه گوارش، التهاب پوست و عملکرد بهتر معده می گردد.

روی عملکرد شبکیه چشم تاثیر می گذارد و نه تنها باعث تقویت بینایی می گردد بلکه مانع از ابتلا به مسائل چشم - خستگی دراثر کار زیاد- دیگر ناراحتی های آن می گردد.

اگرچه اغلب میوه ها و سبزی ها حاوی اسید چرب امگا 6 نیز هستند اما وجود اسیدچرب امگا 3 و 6 در ماهی باعث تشدید اثرات مثبت امگا 3 در بدن می گردد که یکی از شاخص ترین این اثرات، بهبود عملکرد قلب و رگ ها و جلوگیری از بروز حملات قلبی - عروقی و مغزی است.

مصرف ماهی به علت وجود همین اسید چرب باعث تقویت عملکرد مغز می گردد.

مصرف اسید چرب امگا 3 برای بیماران مبتلا به مسائل کلیوی، لوپوس (نوعی بیماری پوستی)، حساسیت (البته اگر حساسیت ناشی از مصرف ماهی نباشد!)، بیماری آرتریت روماتوئید و بعلاوه افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا اساسی، افراد مبتلا یا در معرض بروز حملات قلبی- عروقی و مغزی لازم است.

قبل از جوجه شدن

نترسید! منظورم نوش جان کردن جنین جوجه پرندگان برای دریافت اسید چرب امگا 3 نیست؛ منظورم مصرف تخم پرندگان است. تخم پرندگان یکی از منابع سرشار از اسید چرب امگا 3 است اما مصرف آن برای افراد دارای کلسترول بالا یا افرادی که در ادرار آنها آلبومین دیده شده، بعلاوه افرادی که چربی خون بالا دارند، چندان مناسب نیست. بهتر است این خوراکی را بیشتر در برنامه غذایی فرزندمان قرار دهیم تا خودمان. البته مصرف هفتگی یک تا دو عدد تخم مرغ پخته برای بزرگسالان اشکالی ندارد به شرطی که به مشکل خاصی مثل کلسترول یا چربی بالا دچار نباشند.

سبز چرب

خانواده کلم ها؛ به ویژه کلم بروکلی سرشار از امگا 3 و 6 هستند. مصرف این خوراکی ها احتیاج بدن به امگا 3 از منبع گیاهی را تامین می نماید. میزان مصرف کلم بروکلی محدودیتی ندارد. مصرف آن نه تنها امگا 3 مورد احتیاج را تامین می نماید بلکه مانع از ابتلا به سرطان سینه در زنان می گردد. این کلم به دو صورت خام و پخته قابل استفاده است.

لوبیای بژ

درباره این یکی شاید بیش از بقیه شنیده اید؛ لوبیای سویا. این موجود دو منظوره که نوع لوبیایی آن را به عنوان آجیل و نوع دیگر آن را برای تهیه غذاهای مختلف استفاده می نمایند نیز سرشار از اسید چرب امگا 3 و البته امگا 6 است.

مصرف لوبیای سویا برای افراد دچار مسائل گوارشی و به طور خاص افراد مبتلا به یبوست یا بیماری های دستگاه گوارش مثل بواسیر (شقاق) مناسب نیست؛ چراکه باعث بروز یبوست می گردد.

دانه های امگایی

اغلب دانه های روغنی که از آنها روغن غیراشباع یا به اصطلاح مایع تهیه می گردد، سرشار از اسید چرب امگا 3 هستند که از این نمونه ها می توان به دانه زیتون، آفتابگردان و کانولا اشاره نمود. البته میزان اسید چرب امگا 3 و امگا 6 این دانه ها فرق دارد اما همگی بهره ای از این چربی مفید برده اند! درباره مصرف این روغن ها هم باید دقت کرد؛ چراکه به هر حال کالری دارند و ورود کالری مازاد بر احتیاج بدن، زمینه ساز بروز چاقی است.

تزئین نان

اگرچه کنجد هم جزو همان دانه های روغنی حاوی امگا 3 است اما به علت اینکه مصرف آن را به صورت ویژه برای افراد احتیاجمند به این اسید چرب و البته ویتامین B تجویز می نمایند، بنابراین جداگانه به آن پرداخته ایم. کنجد نه تنها احتیاج بدن به امگا 3 و ویتامین B را تامین می نماید، بلکه مصرف آن برای افراد دچار میگرن و سرگیجه و افرادی که به اصطلاح مزاج سردی دارند مفید است.

در مغز گردو

اغلب خوراکی هایی که ما آنها را به نام کلی آجیل می شناسیم سرشار از اسید چرب امگا 3 و بعضی از آنها هم حاوی اسید چرب امگا 6 هستند؛ اما در بین همه آنها یعنی فندق، گردو، پسته، بادام، بادام زمینی و هندی، گردو بیش از همه حاوی اسید چرب امگا 3 است.

از آنجایی که یکی از اسیدهای چرب یا از نگاهی دیگر چربی غیراشباع مورد احتیاج مغز، اسید چرب امگا 3 و6 است، بنابراین مصرف گردو تاثیر مستقیمی بر حفظ سلامت سلول های مغز و تنظیم عملکرد آنها دارد. اصلا توجه نموده اید شکل گردو درست شبیه مغز انسان است؟!

یک نکته را فراموش نکنیم؛ هرچند روغن موجود در گردو مفید است اما به هر حال کالری خودش را دارد و ورود کالری اضافی به بدن نیز باعث افزایش وزن می گردد؛ پس در میزان آن رعایت عدالت! را بفرمایید.

منبع: همشهری آنلاین

به "اگر به فکر سلول های مغزتان هستید این مکمل های غذایی را از قلم نیاندازید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر به فکر سلول های مغزتان هستید این مکمل های غذایی را از قلم نیاندازید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید