چرا رشته های پرمدال در المپیک اهمیت دارند؟

به گزارش کتاب یار مهربان، با توجه به اینکه بخش اعظمی از مدال های توزیع شده در المپیک در سه رشته ورزش های آبی، قایقرانی و دوومیدانی است باید بیش از گذشته به این رشته ها توجه کرد.

چرا رشته های پرمدال در المپیک اهمیت دارند؟

به گزارش خبرنگار ورزشی کتاب یار مهربان، سیدرضا صالحی امیری، رئیس کیمته ملی المپیک از توجه ویژه به رشته های پرمدال برای المپیک 2014 و 2028 خبر داد.

وی در این باره گفت: سجادی به عنوان مشاور عالی برنامه ریزی کرده تا حداقل در المپیک های 2024 و یا 2028 شاهد درخشش در رشته های پر مدال باشیم. تا زمانی که روی رشته های پر مدال حساب نکنیم نمی توانیم در تراز اول آسیا و جهانی در المپیک باشیم.

پیش از این بارها به اهمیت رشته های پرمدال پرداخته شده و مسئولین ورزش کشور مدام به این امر تاکید کرده اند اما نباید فراموش کرد که پیش از این در عمل کمتر شاهد تحقق این شعار بودیم. با این حال صالحی امیری در مدت حضورش در کمیته ملی المپیک معتقد است که برنامه های جدیدی در پیش گرفته شده است.

وی در خصوص اینکه چرا در سه سال گذشته در بحث رشته های پرمدال کار نشده است، گفت: اصلا چنین چیزی نیست. در رشته های پر مدال کار انجام شده است و بعد از 48 سال در واترپلو روی سکو رفتیم. در دوومیدانی هر روز شاهد جهش هستیم. فرزانه فصیحی و تفیان و رسولی محصول همین فضا هستند. این جهش حد مورد انتظار ما نبوده است. در حوزه ورزش و قهرمانی هم باید در سال جهش تولید نیز جهش داشته باشیم.

در خصوص لزوم توجه به رشته های پر مدال همین کافی است که نگاهی به تعداد مدال های توزیع شده در المپیک در این رشته ها داشته باشیم. برای مثال در ورزش های آبی (شنا، شیرجه، شنای هنری، آبهای آزاد و واترپلو) 69 مدال توزیع می گردد که ایران سهمی از این مدال ها ندارد. در دوومیدانی نیز در دو بخش زنان و مردان 144 مدال توزیع می گردد که ایران توسط احسان حدادی به یک مدال نقره در المپیک لندن دست یافته است. قایقرانی نیز با 120 مدال از دیگر رشته های پرمدال است که ما هیچ سهمی از این مدال ها نداریم.

اگر نگاهی به عملکرد ایران در ادوار گذشته المپیک داشته باشیم می بینیم که مدال های ایران به جز تک مدال احسان حدادی در دو و میدانی به کشتی، وزنه برداری و تکواندو بر می گردد. این درحالی است که در کشتی فرنگی و آزاد مردان 36 مدال، تکواندو زنان و مردان 24 مدال و وزنه برداری مردان 21 مدال توزیع می گردد.

در ادامه جدول کامل تعداد شرکت کننده و مدال های توزیع شده در هر شته المپیکی را خواهید دید.

با توجه به اینکه بخش اعظمی از مدال های توزیع شده در المپیک در سه رشته ورزش های آبی، قایقرانی و دوومیدانی است باید بیش از گذشته به این رشته ها توجه کرد تا در آینده نمایندگان ما در این رشته ها تنها به کسب سهمیه قناعت نکنند و برای کسب سکو مقابل حریفان خود قرار بگیرند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "چرا رشته های پرمدال در المپیک اهمیت دارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا رشته های پرمدال در المپیک اهمیت دارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید