شایع ترین بیماری های فصل گرما چیست؟

به گزارش کتاب یار مهربان، با بالا رفتن دمای هوا در تابستان و ماه های گرم سال، خطر ابتلا بهبرخی بیماری ها بیشتر می گردد.

شایع ترین بیماری های فصل گرما چیست؟

به گزارش، اسهال و استفراغ شایع ترین بیماری های تابستان و ماه های گرم سال هستند و پیامد های ناشی از آن ها به قدری جدی است که می تواند سلامتی ما را به خطر بیندازد. به همین دلیل ضروری است خطر ابتلا به این بیماری ها را جدی بگیریم. برای در امان ماندن از این مسائل باید از عوامل بروز اسهال و استفراغ در تابستان و راه های پیشگیری از آن ها مطلع باشیم.

اسهال از جمله مسائلی است که گهگاه برای همه ما پیش می آید، اما با بالا رفتن دمای هوا در تابستان و ماه های گرم سال، خطر ابتلا به آن بیشتر می گردد. این مسأله به دلیل التهابات معده ای و روده ای شدید ناشی از عفونت های باکتریایی در معده و روده ها است. شایع ترین علل بروز اسهال در تابستان ها عفونت های ناشی از انگل های میکروسکوپی است که از شخصی به شخص دیگر یا به وسیله حیوانات منتقل می شوند. اسهال می تواند با مسائل دیگری مثل درد های شکمی، بی اشتهایی، حالت تهوع، تب خفیف، کاهش وزن و استفراغ همراه باشد. این بیماری ها به ویژه به وسیله آب آلوده یا آب مراکز تفریحی (مثل استخرها) منتقل می شوند. در مورد انتقال بیماری از حیوان به انسان، این اتفاق به وسیله مدفوع یا دهان حیوان رخ دهد و می تواند باعث آلودگی آب و مواد غذایی گردد.

اسهال می تواند به وسیله تماس نزدیک با ارگانیسم های عفونی مثل ویروس ها، باکتری ها و انگل ها رخ دهد. برای اطمینان از در امان ماندن از آلودگی، از شستن منظم دست ها غافل نشوید و این کار را دست کم به مدت 20 ثانیه انجام دهید.

آنتی بیوتیک ها می توانند تعادل میکروبی نرمال و استاندارد در روده ها به هم زنند و باعث بروز عفونت های شدیدی شوند که منجر به اسهال می گردد. به ویژه در تابستان ها باید سعی کنید از مصرف آنتی بیوتیک ها را برای عفونت های جزئی خودداری نموده و به جای آن از دیگر روش های درمانی بهره ببرید.

موادغذایی ای مثل گوشت و تخم مرغ را پیش از مصرف به طور کامل بپزید، چون ممکن است حاوی انگل ها و باکتری هایی باشند که باعث بروز اسهال می شوند.

یکی از عوامل شایع بروز اسهال در تابستان ها، انتقال عفونت به وسیله ویروس ها و باکتری های موجود در آب آلوده استخر ها است. این ویروس ها می توانند به وسیله مقعد یک شخص به آب استخر و در نتیجه دیگران منتقل شوند. عفونت اسهالی می تواند تا 2 هفته حتی بعد از بهبودی به دیگران انتقال یابد. برای احتیاط، بعد از شنا در استخر فورا دوش بگیرید و از بلعیدن آب استخر خودداری کنید.

مواد غذایی جدید را با احتیاط و به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از ایجاد اختلال در میزان سوخت و ساز بدن و سیستم گوارش جلوگیری گردد، چرا که این مسأله می تواند باعث عفونت های باکتریایی شدیدی گردد که منجر به التهابات معده ای و روده ای و بروز اسهال خواهند شد.

در تابستان بدن ما در برابر بیماری ها آسیب پذیرتر می گردد و خطر ابتلا به بیماری های عفونی بالاتر می رود. به همین دلیل باید از خوردن میوه های اسیدی مثل انگور و پرتقال و مواد غذایی ای که باعث روان شدن مدفوع و در نتیجه اسهال می شوند پرهیز کرد. بدن هر شخصی واکنش متفاوتی به مواد غذایی مختلف دارد؛ بنابراین مواد غذایی ای که با بدن تان سازگار نیستند (مثل لاکتوز موجود در شیر) را به خاطر بسپارید و از مصرف آن ها خودداری کنید. همچنین میزان مصرف کافئین را کاهش دهید، چون باعث روان شدن مدفوع می گردد.

مواد غذایی خام مثل میوه ها و سبزیجات را پیش از مصرف کاملا بشویید چرا که محل مناسبی برای رشد باکتری هایی هستند که باعث عفونت شدید و در نتیجه اسهال می شوند.

در طول تابستان مایعات زیاد مصرف کنید تا بدن تان به طور طبیعی پاک سازی گردد. اما مراقب آب های آلوده باشید، چون اسهال یکی از شایع ترین بیماری های ناشی از آب آلوده است.

حالت تهوع احساس ناخوشایندی در معده ما ایجاد می نماید که با میل به استفراغ همراه است. این مسأله دلایل مختلفی دارد. در تابستان و ماه های گرم سال، خطر بروز تهوع و استفراغ به میزان چشمگیری بالاتر می رود، چون در معرض گرمای شدید و میکرو ارگانیسم هایی قرار می گیریم که در هوای گرم رشد می نمایند.

حالت تهوع و میل به استفراغ یکی از نشانه های شایع بیماری های تابستانی است و می تواند نشان دهنده مشکل جدی تری هم باشد.

مصرف غذا های سنگین و مواد غذایی نامناسب (مواد غذایی چرب و تند و دیر غذا خوردن در شب ها)، ناکافی بودن آب مصرفی، قرار دریافت در معرض آفتاب و دمای بالا یا سفر زیاد می تواند باعث حالت تهوع گردد. به علاوه حالت تهوع می تواند از علائم اولیه مسمومیت غذایی یا بروز عفونت در معده و روده بر اثر میکرو ارگانیسم ها (ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها) باشد.

نامناسب بودن تغذیه مهم ترین علت این مسأله است. اگر از هواداران غذا های چرب، پر نمک و تند هستید یا شب ها دیر غذا می خورید، احتمال آنکه در تابستان دچار حالت تهوع شوید بیشتر از کسانی است که میوه و سبزیجات، غذا های سبک و گوشت های زود هضم مثل ماهی مصرف می نمایند. در تابستان و ماه های گرم سال، بالا بودن دمای هوا قدرت تحمل بدن را کاهش می دهد. در این حالت، وقتی به معده خود فشار می آورید و معده کوشش می نماید غذای زیاد یا نامناسبی را هضم کند، بدیهی است که در گوارش خود دچار مشکل می شوید. در صورتی که تحت فشار جسمانی زیادی قرار بگیرید این مسائل تشدید می گردد. حالت تهوع به همراه استفراغ، سوزش معده، نفخ و گاز معده از پیامد های تغذیه نامناسب در تابستان است.

تابستان و ماه های گرم سال به دلیل بالا رفتن دمای هوا، زمان مناسبی برای رشد میکرو ارگانیسم ها هستند. اگر مواد غذایی در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شوند آلوده خواهند شد. در هنگام مسمومیت، تعداد میکرو ارگانیسم های موجود در بدن افزایش می یابد، این مسأله بر سیستم گوارش تأثیر می گذارد و منجر به حالت تهوع می گردد.

معمولا سه گروه از باکتری ها عامل مسمومیت های غذایی هستند: سالمونلا (عمدتا در گوشت و تخم مرغ)، استافیلوکوک (عمدتا در بستنی و سس مایونز) و کلستریدیوم (عمدتا در مواد غذایی کنسرو شده).

برای جلوگیری از مسمومیت غذایی در هنگام آماده سازی و ذخیره مواد غذایی در آشپزخانه نکات بهداشتی را رعایت کنید، دست هایتان را بشویید و از مواد غذایی ای که ریسک بالایی دارند پرهیز کنید (مثل بستنی های خانگی و گوشت کم پخته یا نپخته).

قرار گیری طولانی مدت در معرض آفتاب موجب می گردد بدن مکانیزمی دفاعی برای خنک کردن مغز اتخاذ کند. در این حالت بدن خون سرد بیشتری به سمت مغز که دمای آن بالا رفته می فرستند و این مسأله باعث انبساط عروق خونی و در نتیجه سردرد های شدید، افزایش دمای بدن، حالت تهوع و احساس ناراحتی در معده، احساس گیجی، زنگ زدن گوش ها، اختلال دیداری و سرگیجه می گردد.

گرما زدگی لزوما در نتیجه قرار دریافت در معرض آفتاب نیست و می تواند در نتیجه بالا بودن دمای هوا در داخل خودرو یا در نزدیکی برخی دستگاه ها باشد. در این حالت، علائم مشابه آفتاب زدگی خواهد بود با این تفاوت که دمای بدن به 40 درجه سانتیگراد می رسد و سیستم عصبی مرکزی بدن دچار اختلال می گردد؛ بنابراین در ساعات گرم تر روز از آفتاب دوری کنید و در سایه بمانید، از کار های بدنی سنگین پرهیز کنید و آب زیادی بنوشید.

تابستان فصل سفر است. به همین دلیل ممکن است در هنگام سفر با هر وسیله ای نشانه های ماشین گرفتگی یا بیماری سفر/حرکت به سراغ تان بیاید. این نشانه ها عبارتند از حالت تهوع، سرگیجه، استفراغ و در اغلب موارد، افت فشار خون و خستگی. علت اصلی این مسأله کاملا طبیعی است و ناشی از عدم توانایی مغز در پردازش اطلاعات بسیار زیادی است که دریافت می نماید و باعث ایجاد فاصله میان محرک ها و واکنش بدن می گردد.

بسیاری از بیماری های تابستانی به خودی خود خطرناک نیستند و از آفتاب زدگی و گرما زدگی گرفته تا مسمومیت غذایی، با انجام درمان به موقع و مناسب پس از چند روز رفع خواهند شد. با این حال، از آنجایی که معمولا حالت تهوع به استفراغ منتهی می گردد، نباید به آن بی اعتنا بود. استفراغ مکرر، به ویژه در روز های گرم تر، می تواند باعث کم آب شدن بدن و وارد شدن شوک به آن گردد که مسأله بسیار خطرناکی است. در این صورت مصرف مایعات یا استفاده از روش های تزریقی (مثل سرم ها) اهمیت زیادی دارد.

منبع: روزیاتو

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "شایع ترین بیماری های فصل گرما چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شایع ترین بیماری های فصل گرما چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید