خبر تلخ سازمان جهانی بهداشت درباره نحوه توزیع واکسن کرونا
به گزارش کتاب یار مهربان، خبرنگاران :یکی از مقامات ارشد سازمان دنیای بهداشت درباره توزیع واکسن کووید 19 در دنیا و زمان دسترسی همه به آن شرح داد.
به گزارش کتاب یار مهربان به نقل از کتاب یار مهربان، با گذشت 10 ماه از همه گیری ویروس کرونا در دنیا، هنوز هیچ واکسن مورد تاییدی برای عرضه به عموم مردم یافت نشده است. سازمان دنیای بهداشت اعلام نموده است هم اینک 191 واکسن در کشور های مختلف در حال توسعه است. از این میان، نزدیک به 40 واکسن در مرحله آزمایش انسانی و 10 واکسن در مرحله خاتمهی قرار دارند. غول های داروسازی دنیا ابراز امیدواری نموده اند بتوانند نسخه اولیه واکسن کرونا را اوایل سال 2021 به بازار عرضه نمایند. با این حال، یکی از بزرگترین چالش های این عرصه، فراوری واکسن در ابعاد جمعیت دنیا است.
بر این اساس، هم اینک جمعیت دنیا 7 میلیارد و 800 میلیون نفر است. برآورد محققان این است که برای ایجاد ایمنی گله ای در جامعه احتیاجمند واکسیناسیون بیش از 70 درصد جمعیت یک کشور وجود دارد. ایمنی گله ای به حالتی اطلاق می گردد که درصد بالایی از مردم یک کشور به طور طبیعی یا به وسیله واکسیناسیون عمومی به یک ویروس یا باکتری مبتلا شوند و پس از بهبودی به دلیل مقاومت در برابر بیماری، زنجیره شیوع قطع گردد و جامعه به ایمنی می رسد. برای مثال، در خصوص کشور آمریکا با جمعیت 330 میلیون نفر، بیش از 200 میلیون نفر باید به این ویروس مبتلا شوند تا ایمنی گله ای پدید آید. این بدان معنا خواهد بود که شرکت های داروسازی باید برای دستکم 5.5 میلیارد نفر از جمعیت دنیا واکسن فراوری نمایند. دست یابی به این امر در کوتاه مدت بزرگترین چالش برای مبارزه با همه گیری کرونا محسوب می گردد.
دکتر سمیه سوامیناتان، یکی از مقامات ارشد سازمان دنیای بهداشت در این رابطه گفت: جوانان سالمی که هیچ بیماری زمینه ای ندارند احتمالاً برای دریافت واکسن کرونا باید تا سال 2022 صبر نمایند، زیرا مقامات بهداشتی کشور ها در گام نخست تمرکز خود را بر روی ایمنی سازی افراد مسن و دیگر گروه های آسیب پذیر قرار خواهند داد.
وی تاکید نمود: کارکنان بخش درمانی، کارکنانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار دارند، افرادی که به مردم خدمات عمومی ارائه می نمایند و سالمندان احتمالاً نخستین گروهی از مردم خواهند بود که واکسن کرونا را دریافت می نمایند. با این وجود، سازمان دنیای بهداشت در حال طراحی یک دستورالعمل از اولویت های کسانی است که واکسن کووید 19 را دریافت خواهند کرد. یکی دیگر از مشکل هایی که هم اینک وجود دارد دستیابی به واکسنی است که ایمنی و کارایی آن تایید شده باشد. واکسنی دارای ایمنی و کارایی است که سازمان دنیای بهداشت، سازمان غذا و داروی آمریکا یا سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا آن را تایید کند.
این مقام سازمان دنیای بهداشت توضیح داد: بعضی مردم تصور می نمایند در اول ماه ژانویه یا در روز های نخست ماه آوریل واکسن کرونا به بازار عرضه خواهد شد و پس از دریافت آن همه چیز به مانند گذشته به حال طبیعی باز خواهد گشت. اما حقیقت تلخ این است که شرایط آن گونه که مردم تصور می نمایند نیست. ما امیدواریم دستکم یک واکسن مطمئن و ایمن تا سال 2021 در دنیا یافت گردد. با این حال، این واکسن به صورت محدود و نه به اندازه جمعیت دنیا به بازار عرضه خواهد شد.
سوامیناتان اعلام نمود: هم اینک 10 واکسن کرونا در مرحله خاتمهی آزمایش ها قرار گرفته است. از این رو، تعداد واکسن هایی که به طور بالقوه توانایی توزیع در بازار را دارند متعدد است. بیشتر مردم موافق آن هستند که توزیع واکسن ابتدا از کادر درمانی و کسانی که در خط مقدم مبارزه با ویروس هستند شروع گردد. پس از این افراد کسانی که در صورت ابتلا به کووید 19 در خطر بالایی قرار دارند مانند سالمندان و کسانی که از بیماری های زمینه ای رنج می برند باید واکسن را دریافت نمایند. دستورالعمل های متعددی درباره توزیع واکسن در میان افراد با اولویت های مختلف وجود دارد، اما برآورد من این است که افراد سالم و کسانی که در خطر آسیب کمتری قرار دارند مانند جوانان احتمالاً باید تا سال 2022 برای دریافت واکسن صبر نمایند.
پیشتر آدار پوناوالا، مدیر اجرایی موسسه سروم هند که بزرگترین فراوری نماینده واکسن در دنیا است در مصاحبه با نشریه آمریکایی فایننشال تایمز اعلام نمود: شرکت های داروسازی توانایی فراوری واکسن کرونا در ابعاد دنیای آن را در کوتاه مدت ندارند.
او توضیح داد: در بهترین حالت واکسن مورد احتیاج برای واکسیناسیون تمام مردم دنیا تا خاتمه سال 2024 میلادی فراوری خواهد شد. من درک می کنم که مردم دنیا بسیار خوشبینانه به مسئله یافتن واکسن موثر برای کووید 19 نگاه می نمایند، اما هیچ شرکت داروسازی در دنیا تا به امروز نتوانسته است یک واکسن را در ابعاد جمعیت دنیا فراوری کند.
این مدیر تاکید نمود: در گام نخست ما هنوز به واکسن کرونا دست نیافته ایم و آزمایش ها برای یافتن این واکسن همچنان ادامه دارد. با این وجود، حقیقت تلخ این است که حتی پس از کشف واکسن نیز 4 تا 5 سال زمان می برد که بتوان برای همه جمعیت دنیا واکسن کووید 19 را فراوری و واکسیناسیون عمومی را تکمیل کرد.
منبع: اقتصادنیوز