خبرنگاران 700 مرکز تحقیقات علوم پزشکی در کشور فعالیت می نمایند
به گزارش کتاب یار مهربان، اردبیل - خبرنگاران - مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه 700 مرکز تحقیقات علوم پزشکی در کشور فعالیت می نمایند، گفت : 86 مرکز رشد فناوری سلامت در مناطق مختلف فعال است که 64 واحد آنها در زیر مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارند.
به گزارش کتاب یار مهربان، حسین وطن پور روز سه شنبه در جریان سفر به استان اردبیل و مصاحبه با کتاب یار مهربان با یادآوری فعالیت 700 مرکز تحقیقات علوم پزشکی اظهارکرد: همه این مراکز با هدف تحقیق، پژوهش، فراوری محصول فناور و تجاری سازی محصولات دانش بنیان فعالیت می نمایند.
وی همچنین با اشاره به تاسیس هزار و 250 شرکت دانش بنیان سلامت در سطح کشور گفت: این شرکت ها تاکنون بیش از چهار هزار محصول دانش بنیان را فراوری و عرضه نموده اند.
وطن پور مجموع فروش محصولات توسط شرکت های دانش بنیان تا خاتمه سال 96 را بالغ بر 20 هزار میلیارد ریال گفت و اضافه کرد: در زمینه فراوری و فروش تجاری محصولات دانش بنیان در کشور ظرفیت بالایی وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به فعال شدن 62 شرکت دانش بنیان در زمینه فراوری محصول با قابلیت صادراتی طی 10 سال گذشته گفت: محصولات فراوری شده توسط این شرکت های دانش بنیان به کشورهایی نظیر چین، کره، آلمان، اندونزی، مالزی، ترکیه و روسیه صادر می گردد.
مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین اضافه کرد: در سطح کشور 33 درصد شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت ثبت شده و این امر نشان می دهد که ایران در این زمینه ظرفیت بالایی در عرصه علمی و به خصوص تبدیل دانش بومی به محصول را دارد.
وی ادامه داد: 54 درصد از بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور به این شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت اختصاص داده شده و امیدواریم در استان اردبیل نیز جهاد دانشگاهی و مرکز رشد این واحد با استفاده از حمایت های اقتصادی در حوزه فناوری فراوری داروهای گیاهی بیش از گذشته فعالیت نمایند.
وطن پور با اشاره به حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اقدامات و فعالیت های علمی و فراوریی در زمینه فراوری داروهای گیاهی گفت: در این زمینه ظرفیت بالایی در استان ها وجود دارد ولی از منابع طبیعی کشور در این زمینه استفاده بهینه نشده است.
وی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت ها و ایده های دانش بنیان را که منجر به فراوری ثروت و اشتغال پایدار گردد، حمایت می نماید و بر اساس آمایش سرزمینی فناوری، ظرفیت استان ها بویژه در حوزه کشت گیاهان دارویی و فراوری محصول در حال شناسایی است.
مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با اشاره به همکاری دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی کشور در زمینه حمایت از ایده های خلاق و دانش بنیان گفت: وزارت بهداشت هیچ محدودیتی در پذیرش ایده های فناورانه و دانش بنیان ندارد و از همه فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی در این زمینه حمایت می نماید.
وی با تاکید بر ضرورت تبدیل ایده ها و پروژه های فناور و دانش بنیان به محصول و فراوری ثروت از دانش بومی اضافه کرد: علاوه بر این واحدهای فناور و دانش بنیان و مراکز رشد باید اختراعات و ایده های خود را برای ارتقای سطح فعالیت خود به ثبت ملی و بین المللی برسانند.
به گزارش کتاب یار مهربان، مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار است از مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانش بنیان استان به خصوص در زمینه فراوری محصولات داروهای گیاهی بازدید کند.
1905/ 6016
منبع: ایرنا