گشت وگذار کرونای دلتا با سفرهای مردم
به گزارش کتاب یار مهربان، در هفته ای که گذشت، سفرهای مردم باز هم بیشتر شد و به مرز دو میلیون تردد در محورهای بین استانی رسید؛ آن هم در شرایطی که بر اساس اظهارات مسئولان وزارت بهداشت، ویروس کرونای دلتا (واریانت هندی ویروس) در کشور شناسایی شده و به نظر می رسد با این سفرها از شهری به شهری دیگر و از استانی به استان دیگر جابه جا شده است.
به گزارش کتاب یار مهربان، در شرایطی که نشانه های بروز پیک پنجم ویروس کرونا به گفته مسئولان وزارت بهداشت و کارشناسان این حوزه در کشور و به ویژه در استان های جنوبی شروع شده و تا دروازه های مرکز هم آمده است، مردم همچنان در حال مسافرت از شهری به شهر دیگر هستند و نه خبری از رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم مانند جلوگیری از مسافرت های غیر ضرور و حفظ فاصله اجتماعی است و نه از ممنوعیت های تردد جدی و سختگیرانه از سوی مسئولان! خبر بدتر اینکه کرونای خیز برداشته این بار از نوع ویروس کرونای دلتای هندی است که به گفته کارشناسان علائم بالینی سخت تر و نرخ مرگ و میر بیشتری در مبتلایان ایجاد خواهد نمود.
در این میان نگاهی به آمار ترددهای بین استانی منتشر شده از سوی مرکز مدیریت راه های کشور نشان می دهد علیرغم خیز برداشتن کرونا در کشور و هشدارهای متعدد داده شده از سوی مسئولان و متولیان بهداشت و سلامت کشور، سفرهای مردم همچنان فرایند افزایشی خود را ادامه می دهد و ترددهای بین استانی غیر ضرور در هفته نخست تیر ماه به مرز دو میلیون وسیله نقلیه رسیده است.
بر اساس آخرین گزارش منتشر شده از تحلیل شرایط تردد در بازه زمانی چهارم تا دهم تیر ماه، میانه تردد روزانه بین استانی یک میلیون و 947 هزار و 267 وسیله نقلیه بوده است که نسبت به هفته قبل از این آمار دو درصد و نسبت به هفته مشابه سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.
جالبتر اینکه سفرهای جاده ای مردم عمدتا با ماشین شخصی (وسایل نقلیه سبک) انجام می گردد که همین آمار در قیاس با هفته گذشته 4 درصد افزایش داشته و نسبت به هفته مشابه سال گذشته 12 رشد را نشان می دهد.
در بازه زمانی مورد آنالیز یعنی از آدینه دو هفته گذشته (چهارم تیر ماه) تا پنج شنبه گذشته (دهم تیر ماه) حدود 9 میلیون و 57 هزار پلاک یکتا در محورهای مواصلاتی کشور تردد نموده اند که این عدد هم 627 هزار وسیله نقلیه و معادل هفت درصد بیشتر از هفته قبل از تهیه این گزارش بوده است. در این میان باز هم خودرهای تهران و البرز با بیش از 20 درصد صدرنشین سفرهای جاده ای بودند و پس از این دو استان، خراسان رضوی، فارس، اصفهان، مازندران و ... در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
مساله قابل تامل دیگر اینکه طی هفته گذشته ترددهای بین استانی انجام شده در همه استان های کشور فرایند افزایشی داشته و در این میان اردبیل، گلستان، گیلان و خراسان رضوی به ترتیب با 28 درصد، 22 درصد، 19 درصد و 18 درصد رشد، بیشترین افزایش تردد را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه نموده اند و تردد بین استانی در کرمان با 11 درصد نسبت به هفته قبل از این آنالیز بیشترین رشد را داشته است و استان های زنجان، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی و هرمزگان هر یک با هفت درصد رشد در رتبه های بعدی از نظر بیشترین مقدار رشد ترددهای بین استانی نسبت به دو هفته گذشته قرار می گیرند.
با این شرایط به نظر می رسد که ویروس کرونا به ویژه از نوع دلتای هندی آن با همین وسایل نقلیه شخصی و عمومی از شهرها و استان های جنوبی به مرکز کشور رسیده و در سراسر ایران در حال گشت و گذار است و در این میان نتنها مسئولان راه چاره و تدبیری مانند کشورهای اروپایی و پیروز در کنترل این ویروس نمی اندیشند بلکه مردم هم بی توجه به کرونا در حال سفر به منطقه ها مختلف کشور هستند.
منبع: خبرگزاری ایسنا