معرفی سوناتا 2018
به گزارش کتاب یار مهربان، خودروی سوناتا 2018 از جمله جدیدترین محصولات شرکت هیوندای به شمار می رود که به تازگی راه خود را به بازار ایران باز نموده است. سوناتا 2018 را می توان رقیبی برای خودروی کیا اپتیما 2018 قلمداد کرد. چرا که هر دوی این محصولات در قالب مدل هیبریدی در بازار حضور خواهند داشت و از نظر مشخصات فنی نیز شباهت هایی به یکدیگر دارند.
سوناتا 2018 را نمی توان نخستین عضو از خانواده سوناتا به شمار آورد که در ایران حضور می یابد. چرا که پیش از این نیز مدل های قدیمی تر این خانواده در بازار خودروی ایران حضور یافته و در پاره ای اوقات موفقیت هایی را هم کسب نموده بودند. در واقع خودرویی که ما در این مطلب از آن با نام سوناتا 2018 یاد می کنیم، نسخه ای بهینه شده از نسل هفتم این خانواده است که پیش از این با نام LF شناخته می شد. خودرویی که علاوه بر بهبودهای فنی، پیشرفت های قابل توجهی را نیز در بخش ظاهری به خود می بیند.
مهمتر از موارد یاد شده باید به این نکته اشاره نمود که خودروی جدید شرکت هیوندای یعنی مدل 2018 از خانواده سوناتا به نسخه هیبریدی نیز مجهز است. مسلما با توجه به وضع وخیم کیفیت آب و هوا در کشور ما و آلوده و غبارآلود بودن آن در بسیاری از مناطق کشور، لزوم ترویج استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی بیش از پیش احساس می گردد. هر چند که قیمت گزاف این قبیل خودروها (از جمله همین خودروی سوناتا 2018) آنها را از دسترس بسیاری از خودرو دوستان ایرانی دور نموده و خواهد نمود. به هر حال یکی از نکات مثبت سوناتا 2018 عرضه این خودرو در قالب مدل هیبریدی آن به بازار است.
تعیینات فنی سوناتا 2018
هر چند که ورود مدل هیبریدی ای خودرو به ایران مورد تایید قرار گرفته است، اما از آن جا که هنوز به طور دقیق تعیین نیست شاهد ورود کدام یک از مدل های غیر هیبریدی این خودرو به بازار داخلی خواهیم بود، ناگزیر از پرداختن به تمام مدل های موجود از این خودرو در متن پیش رو هستیم.
در حال حاضر سه مدل غیر هیبریدی از خودروی سوناتا 2018 موجود است که تمام آن ها بر مبنای سوخت بنزین کار می نمایند. مدل پایه این خودرو بر مبنای یک موتور 2.4 لیتری چهار سیلندر ساخته شده است که از تکنیک پاشش مستقیم سوخت بهره می برد و در تلفیق با یک گیربکس اتوماتیک شش سرعته قرار می گیرد.
به موجب بهره مندی از تعیینات یاد شده، این خودرو قادر است رقم 185 اسب بخار (با احتساب 6000 دور در دقیقه) را به عنوان حداکثر توان خروجی خود به ثبت برساند و حداکثر گشتاوری معادل 241 نیوتن متر (با احتساب 4000 دور در دقیقه) را از خود به نمایش بگذارد.
این خودرو قادر است در مدت زمانی حدود 8 ثانیه شتاب صفر تا صد را پر کند و امکان رسیدن به حداکثر سرعتی معادل 210 کیلومتر در ساعت را در اختیار رانندگان خود قرار دهد. ضمن آن که میانگین مصرف سوخت توسط این مدل از خودروی سوناتا نیز حدود 8 لیتر به ازای پیمودن هر 100 کیلومتر مسافت خواهد بود.
اما علاوه بر مدلی که به آن اشاره شد، این خودرو در قالب مدل دیگری نیز قابل دسترس خواهد بود. مدلی مبتنی بر تعیینات فنی قدرتمندتر که به یک موتور توربو شارژ 2 لیتری مجهز است و به ترتیب حداکثر توان و حداکثر گشتاوری معادل 245 اسب بخار و 352 نیوتن متر را فراوری می نماید.
لازم به ذکر است که این مدل جدید از خودروی سوناتا علاوه بر بهره مندی از توان و گشتاور بیشتر، از نظر شتاب و حداکثر سرعت قابل دستیابی نیز بسیار قدرتمندتر از مدلی خواهد بود که در سطور پیشین این متن به آن اشاره نمودیم. به گونه ای که این خودرو به مدد برخورداری از تعیینات یاد شده می تواند به حداکثر سرعتی معادل 240 کیلومتر در ساعت دست یابد و در مدت زمان 6.8 ثانیه شتاب خود را از صفر به صد برساند.
در میان دو مدل مذکور، یک نسخه بنزینی دیگر از سوناتا 2018 هم وجود دارد که احتمال حضور آن در بازار ایران بسیار اندک است. این مدل به یک موتور توربو شارژ 1.6 لیتری مجهز است که حداکثر قدرتی معادل 178 اسب بخار و حداکثر گشتاوری معادل 264 نیوتن متر را فراوری می نماید و شتاب صفر تا صدی در حدود 8 ثانیه را به نمایش می گذارد. ضمن آن که حداکثر سرعت قابل دستیابی این مدل نیز رقم 230 کیلومتر در ساعت است.
مدل های هیبریدی سوناتا 2018
اما پس از مدل های بنزینی، به دو مدل هیبریدی و پلاگین هیبریدی این خودرو می رسیم. مدل پلاگین هیبریدی سوناتا از این امکان برخوردار است که در مدت زمانی حدود 7.7 ثانیه به شتاب صفر تا صد دست یابد. این مدل از سوناتا همچنین قادر است امکان رسیدن به حداکثر سرعتی معادل 200 کیلومتر در ساعت را در اختیار رانندگان قرار دهد. در واقع قدرت و توان یاد شده به یاری موتور الکتریکی و موتور بنزینی این خودرو قابل دستیابی است. به گونه ای که حداکثر توان و حداکثر گشتاور این مدل از سوناتا به ترتیب روی ارقام 202 اسب بخار و 150 نیوتن متر واقع شده است. به بیان دقیق تر موتور الکتریکی این مدل از سوناتا 2018 قادر به تامین 67 اسب بخار قدرت است. این در حالی است که موتور بنزینی این خودرو (که 2 لیتر گنجایش دارد) قادر به فراوری 154 اسب بخار توان خروجی است.
اما در سرانجام این بخش به سراغ مدل هیبریدی سوناتا 2018 می رویم. مدلی که اکنون مدتی است تعدادی از آن وارد ایران شده است. مدل هیبریدی این خودرو از یک پیشرانه هیبریدی 4 سیلندر تشکیل شده است که از گنجایشی به میزان 2 لیتر (به طور دقیق 1999 سی سی) برخوردار بوده و به دلیل ساختار هیبریدی خود رقم 4.7 لیتر به ازای پیمودن هر صد کیلومتر مسافت را به عنوان مصرف سوخت ترکیبی از خود به نمایش می گذارد.
لازم به ذکر است که این خودروی 1590 کیلوگرمی از حداکثر توان خروجی 193 اسب بخار برخوردار بوده و حداکثر گشتاوری معادل 320 نیوتن متر با احتساب دو هزار دور بر دقیقه را از خود به نمایش می گذارد. به هر حال از جمله نکات مثبت این خودرو وجود همین موتور هیبریدی است که به آن اشاره شد. موتوری مبتنی بر باتری لیتیوم پلیمری با گنجایش 1.76 کیلو وات ساعت که از یک سو میزان مصرف سوخت فسیلی این خودرو را کاهش می دهد و بر میزان آلودگی هوا به شکل نسبتا مثبتی تاثیر گذار است و از سوی دیگر با تعدیل میزان کارایی موتور بنزینی (و سایر قطعات مرتبط با آن) از استهلاک بی مورد این موتور جلوگیری به عمل می آورد.
تعیینات فنی مدل هیبریدی سوناتا 2018 | |
وزن خودرو | 1590 کیلوگرم |
نوع موتور | هیبریدی چهار سیلندر |
گنجایش موتور | 1999 سی سی |
حداکثر توان موتور | 193 اسب بخار |
حداکثر گشتاور خروجی | 320 نیوتن متر |
شتاب صفر تا صد | 9.3 ثانیه |
میزان مصرف سوخت به شکل چرخه ترکیبی | 4.7 لیتر به ازای پیمودن هر 100 کیلومتر مسافت |
امکانات و قابلیت های سوناتا 2018
تجربه نشان داده است که امکانات و قابلیت های موجود در خودروهای وارداتی در شرایطی ممکن است با نمونه های اصلی آن متفاوت باشد. اما از آن جا که شاهد حضور مدل های مونتاژی این خودرو در بازار داخل نخواهیم بود، این قابلیت ها و امکانات کم و بیش همان موارد موجود در نمونه های خارجی این خودرو خواهد بود که تنها در مواردی ممکن است کم یا زیاد گردد. از همین رو احتمالا قابلیت ها و امکاناتی که در نسخه پایه این خودرو وجود دارد (نسخه اس ای که تقریبا ارزان ترین نمونه از سوناتا 2018 به شمار می رود) را در نمونه های وارداتی این خودرو نیز می توان مشاهده کرد. بر این اساس وجود قابلیت ها و امکاناتی که در ادامه متن فهرست شده اند را می توان در نمونه های وارداتی انتظار داشت.
- مجهز به جایگاه های جمع شونده عقب
- بهره مندی از سیستم ناوبری ماهواره ای
- برخورداری از امکان ارتباط تلفنی به یاری قابلیت بلوتوث
- مجهز به چراغ روشنایی روز و امکان خاموش و روشن شدن اتوماتیک چراغ ها
- بهره مندی از قابلیت کارپلی اپل و اندروید اتو
- برخورداری از سیستم کیلس استارتر
- مجهز به فرمان تلسکوپی
- برخورداری از نمایشگر لمسی 7 اینچی (در بعضی مدلها شاهد استفاده از نمایشگر 8 اینچ لمسی هستیم)
- مجهز به نمایشگر 3.5 اینچی پشت فرمان که از خصلت تک رنگ برخوردار است (در مدل های پیشرفته تر این خودرو شاهد بهره مندی از نمایشگر 4.2 اینچی هستیم)
- برخورداری از سیستم صوتی مجهز به 6 بلندگو که از درگاه USB و AUX پشتیبانی می نماید
به طور کل قابلیت هایی که در بالا به آنها اشاره شد قابلیت هایی است که در نسخه پایه و ارزان قیمت ترین مدل موجود از سوناتا 2018 وجود دارد. با این حال مدل جدید از خودروی سوناتا از وجود امکانات دیگری نیز بهره می برد که در بعضی مدل های پیشرفته تر این خودرو قابل دستیابی هستند. از میان قابلیت های مذکور می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- استفاده از طرح شبه چوب در داشبورد
- مجهز به تکنولوژی خمش پویای نور در هنگام گردش فرمان یا نزدیک شدن به خودروهای سمت مقابل
- بهره مندی از قابلیت گرم کن داخل فرمان و شارژ نماینده بیسیم
- مجهز به سان روف
- وجود شارژر USB در بخش عقب خودرو
- برخورداری از ترمز دستی برقی و تهویه مطبوع دوگانه
- مجهز به قابلیت گرمکن در جایگاه های جلو
- استفاده از پوشش چرم برای جایگاه ها
- مجهز به سیستم ارتباط اینترنتی بلولینک و برخورداری از حق اشتراک میان مدت این سیستم ارتباطی
- برخورداری از حافظه تنظیمات جایگاه و آینه ها
- مجهز به قابلیت گرمکن آینه بغل
- بهره مندی از سیستم کنترل هوشمند کروز که به قابلیت افزایش و کاهش اتوماتیک سرعت مجهز است
- مجهز به چراغ های ال ای دی در قسمت جلوی خودرو
- برخورداری از جایگاه های برقی در قسمت جلوی خودرو
تعیینات ظاهری و قیمت سوناتا 2018
اگرچه نوع طراحی فضای داخلی در این خودرو تفاوت چندانی با نمونه مشابه در مدل قدیمی تر سوناتا ندارد، اما در نمای بیرونی این خودرو شاهد وجود تغییرات فراوان و مهمی نسبت به مدل های قدیمی تر آن هستیم. این تفاوت ها در بخش جلوی این خودرو، خود را بیش از هر چیز در نوع طراحی جلو پنجره و چراغ های جلو نشان می دهد. جزییاتی که نسبت به مدل های قدیمی تر سوناتا تغییر فراوانی را به خود دیده و در تلفیق با یکدیگر چهره ای قاطع و مغرور به نمای جلوی سوناتا 2018 بخشیده است.
این تغییرات اگرچه در نمای عقب کمتر مشاهده می گردد، اما همچنان وجود دارد و موجب شده است تا نمای پشتی نسخه جدید سوناتا نیز تا حدی متفاوت با نمای عقب نسخه های قدیمی تر این خودرو جلوه کند. وجود چراغ های عقب کشیده شباهت های قابل توجهی را با سایر اعضای فامیل نظیر مدل 2018 خودروی النترا پدید آورده است. در کنار این موضوع می توان ادعا کرد که خطوط حجم دهنده ا که در وسط صندوق عقب مدل 2018 سوناتا مشاهده می گردد موجب شده است تا ظاهر نمای عقب این خودرو تا حدی از آن حالت ساده و کم ظرافتی که بدون بهره مندی از این خطوط می توانست باشد خارج گردد.
نظیر همین موضوع را در نمای کنار آن نیز می توان مشاهده کرد. به گونه ای که وجود خطوط حجم دهنده نه چندان پر تعداد اما موثر، موجب شده است تا خصلت اسپورت بودن این خودرو بیش از پیش به چشم آید و کاملا برجسته به نظر برسد.
در مجموع می توان ادعا کرد که شکل و شمایل ظاهری خودروی سوناتا 2018 (به خصوص در نمای خارجی آن) از بسیاری خودروهای هم رده جذاب تر به نظر می رسد و قادر است محصولاتی نظیر کیا اپتیما 2018 را به راحتی تحت الشعاع خود قرار دهد.
با این حال خودروی کیا اپتیما 2018 می تواند در فاکتور بسیار مهمی به نام قیمت گوی سبقت را از سوناتا 2018 برباید. به این دلیل که مدل هیبریدی و اتوماتیک کیا اپتیما 2018 از قیمتی معادل 246 میلیون تومان برخوردار است. این در حالی است که مدل هیبریدی سوناتا 2018 قرار است با قیمتی در حدود 260 میلیون تومان به فروش برسد.
به هر حال هر دوی این خودروها از دسترس طیف گسترده ای از قشر متوسط جامعه خارج خواهد بود و تنها عده نه چندان پرشمار از توانایی خرید آنها برخوردار هستند. در مجموع فراهم آوردن تمهیدات ویژه از سوی مقامات مسئول برای خرید آسان تر خودروهای هیبریدی و الکتریکی در کشور ما کاملا ضروری به نظر می رسد تا شاهد آسیب کمتری به محیط زیست از سوی خودروهای غیر استاندارد باشیم.
در سرانجام اگر کنجکاو و علاقه مند به دیدار عینی تری با خودروی سوناتا 2018 هستید، می توانید ویدیوی زیر که به توصیف مهمترین خصوصیات این خودرو اختصاص یافته است را از نظر بگذرانید.
منبع: setare.com