فواید پای مرغ که نمی دانید
به گزارش کتاب یار مهربان، بسیاری از پزشکان تغذیه و بعلاوه پزشکان جراح اورتوپدی در بسیاری موارد استفاده از سوپ های مختلف حاوی عصاره پای مرغ را به بیماران خود توصیه می نمایند. برای آشنایی بیشتر با خواص، روش مصرف و مضرات پای مرغ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
پای مرغ ماده غذایی پرخاصیت و مفیدی است که متاسفانه در کشور ما چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد. این ماده غذایی سرشار از کلسیم، ویتامین D و سایر املاح و ویتامین های مفید بوده و از خواص و فواید درمانی بی شماری برخوردار است.تحقیقات پژوهشگران نشان داده، پای مرغ حاوی بسیاری از پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی است که بدن انسان قادر به فراوری آنها نمی باشد. از این ماده غذایی در کشورهای آسیای شرقی بسیار استفاده شده و یکی از محبوبترین غذاها محسوب می گردد.
جالب است بدانید استفاده از پای مرغ برترین جایگزین برای افرادی است که از قرص های غضروف ساز خارجی استفاده می نمایند. برطرف مسائل استخوانی شایع نظیر پوکی و نرمی استخوان، پیشگیری و یاری به درمان آرتروز، ساییدگی مفاصل و ترمیم شکستگی های استخوانی و درمان اختلال عملکرد عضلانی ناشی از کمبود کلسیم و ویتامین د، از مهمترین خواص پای مرغ و فواید درمانی آن است.
خواص پای مرغ و فواید درمانیخواص درمانی پای مرغ از دیدگاه بعضی پزشگان و متخصصان طب سنتی شامل موارد زیر می گردد:
استفاده از پای مرغ برای یاری به درمان و برطرف بعضی از مسائل استخوانی نظیر پوکی استخوان، راشیتیسم یا نرمی استخون و جلوگیری و ترمیم نکروز و پوسیدگی مفاصل و غضروف ها مفید است.
مصرف پای مرغ برای پیشگیری و درمان صدای مفاصل در حال فرسایش بسیار مفید می باشد.
پای مرغ سرشار از مواد غضروف ساز و سولفات کندروئتین است. از این رو برای ترمیم و شکستگی استخوان مفید است و به عنوان جایگزین مناسب برای قرص های غضروف ساز خارجی محسوب می گردد.
از دیگر خواص پای مرغ یاری به درمان دیسک کمر و بهبود آن می باشد.
مصرف پای مرغ بدون کندن پوست آن در درمان افسردگی و اضطراب بسیار مؤثر می باشد.
از خواص پای مرغ برای بهبود رشد بچه ها استفاده می گردد. استفاده از این ماده غذایی مفید برای درمان بچه های که سر استخوان رانشان نکروز، پوسیده و خراب می گردد، بسیار موثر است.
در طب سنتی از خواص پای مرغ برای درمان سرماخوردگی و برطرف ضعف شدید استفاده می گردد.
یکی دیگر از خواص پای مرغ یاری به حفظ سلامتی و جوانی پوست و ناخن ها می باشد. ترکیبات کلاژن و الاستین مسئول حفظ سلامت پوست و ناخن ها در بدن هستند که در این ماده غذایی به اندازه فراوان یافت می گردد. بعلاوه استفاده از پای مرغ موجب از بین رفتن خشکی پوست و رطوبت دهی به پوست می گردد.
استفاده از پای مرغ به علت وجود پروتئین های خاص در آن برای تنظیم و کنترل فشار خون مفید است.
مصرف پای مرغ برای یاری به درمان بیماری استئوآرتریت (نوعی بیماری مفصلی تحلیل رونده که به طور معمول در افراد مسن دیده می گردد و در زنان شایع تر از مردان می باشد) مفید است.
پای مرغ منبع خوبی از آهن و سایر املاح می باشد، لذا استفاده از آن برای درمان کم خونی توصیه می گردد.
ارزش غذایی پای مرغپای مرغ سرشار از ویتامین آ، ویتامین د، فسفر، کلسیم، اسیدهای چرب و منیزیم، بعلاوه غنی از سولفات کندروئتین که ماده مفید برای غضروف سازی در بدن است، می باشد.
طریقه مصرف پای مرغبه منظور استفاده از خواص پای مرغ و فواید درمانی آن می توانید تعدای پای مرغ را پس از شستن و تمیز کردن همراه با چند لیوان آب و یک یا دو عدد پیاز به مدت 4 تا 6 ساعت بر روی حرات ملایم طبخ نمایید. پس از گذشت این زمان محتویات را داخل مخلوط کن ریخته و سپس آن را صاف کنید و در فریزر نگهداری کنید. به منظور مصرف کافی است از عصاره پای مرغ تهیه شده اندازه یک قاشق را به انواع سوپ و خورشت تهیه شده، اضافه کنید.
مضرات پای مرغ (موارد احتیاطی و منع مصرف)مقدار چربی و کلسترول پای مرغ بسیار بالا است و از این رو زیاده وری در مصرف آن برای بیمارن قلبی عروقی خطرناک می باشد. بنابراین به افرادی که مبتلا به چربی خون و کلسترول بالا هستند، توصیه می گردد هنگام مصرف، آن را با آب لیموترش و یا آب غوره مصرف نمایند.
از آنجا که پوست پنجه مرغ ممکن است حاوی ترکیبات آلوده باشد یا محتمل است صاحب مرغداری برای پیشگیری از بروز انواع بیماری در مرغ ها به آنها آنتی بیوتیک تزریق نموده باشد یا به آنها هورمونی داده باشد که همه این ها وارد پوست و تمام امعا و احشای مرغ گردد، لذا به منظور استفاده از پای مرغ حتما آن را از مرغداری های ارگانیک و مطمئن تهیه نمایید.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون