آزمون تومر چیست؟

به گزارش کتاب یار مهربان، آزمون تومر TÖMER به عنوان یکی از معتبرترین مدارک زبان ترکی استانبولی، پیش احتیاج اصلی ورود به دانشگاه های دولتی و ترک زبان کشور ترکیه است. تومر نام اختصاری مرکز آموزش زبان ترکی استانبولی تلقی می گردد و آزمون تومر همانند مدارک زبان انگلیسی تافل و آیلتس از اهمیت زیادی برای تحصیل در ترکیه و ورود به دانشگاه های این کشور برخوردار است.

آزمون تومر چیست؟

آزمون تومر دارای سطوح مختلفی از سطح A1 تا سطح C1 است و مجموع نمرات دریافتی شما در این آزمون بیانگر سطح شما در زبان ترکی استانبولی خواهد بود. دوره زبان ترکی استانبولی و آزمون تومر شامل 12 سطح است که شامل 4 سطح مبتدی، 4 سطح متوسط و 4 سطح پیشرفته می شود.

زمان بندی کلاس ها و آزمون تومر

هر سطح از کلاس های تومر در هشت هفته (160 ساعته) برگزار می شود. کلاس ها معمولا در نوبت صبح و یا بعد از ظهر و روزانه 4 ساعت تشکیل می شود و در نهایت دانشجویان با گذراندن 40 هفته و مجموع 800 ساعت کلاس زبان و پیروزیت در آزمون سرانجامی، مجاز به دریافت مدرک رسمی و معتبر تومر می گردند.

در سرانجام هر یک از سطوح زبان ترکی آزمون تومر، دانشجویان به وسیله سنجش عملکرد و یا گذراندن یک آزمون نهایی که شامل چهار مهارت اصلی درک مطلب شنیداری، درک مطلب خواندن، گفتاری و نوشتاری و مهارت جانبی گرامر می شود، ارزیابی می شوند.

بنابر اطلاعات وب سایت رسمی آزمون تومر آنکارا، دوره های آموزش زبان ترکی استانبولی یا همان تومر در این مرکز رسمی به دو صورت فشرده (1 ماهه، 80 ساعته) و یا دوره های عادی (2 ماهه، 96 ساعته) برگزار می شود. گفتنی است که همچون تحصیل در کانادا و یا تحصیل در آلمان، کشور ترکیه نیز از حدنصاب سطح زبان ترکی برای ورود به دانشگاه های خود برخوردار بوده و بنابر قوانین دپارتمان پذیرش دانشگاه مربوطه، حداقل سطح TOMER B1 مورجهانز است.

انواع مدارک و آزمون تومر

تومر شامل چهار مدرک Elementary Certificate ، Intermediate Certificate، Upper-Intermediate Certificate ، Diploma می شود که دو مدرک اولی برای سطوح مقدماتی و متوسط و دو مدرک بعدی برای سطوح بالاتر از سطح متوسط و پیشرفته صادر می شود.

در سرانجام هر دوره، دانشجو ملزم به گذراندن و قبولی در آزمون نهایی دوره مذکور برای ارتقا به سطح بالاتر است؛ آزمون نهایی در سرانجام هر دوره زبان ترکی استانبولی برای سنجش چهار مهارت اصلی زبان دانشجو در هر سطح از آزمون زبان تومر گرفته می شود و در صورتی که فردی قادر به پاس کردن یکی از مهارت های آن سطح نباشد ملزم به شرکت در امتحان جبرانی خواهد بود و همچنین در صورتی که در بیش از یک مهارت زبان ترکی رد شود ملزم به تکرار دوره به صورت کامل خواهد بود.

بر این اساس جزئیات دوره های مختلف آزمون زبان ترکی و یا همان آزمون تومر به شرح زیر است:

کتاب دوره مدرک امتحان استاندارد معادل اروپایی سطوح
New Hitit1 1.2.3. Units خیر خیر A1 ELEMENTARY1
New Hitit1 4.5.6. Units خیر خیر A1 ELEMENTARY 2
New Hitit1 7.8.9. Units خیر خیر A2 ELEMENTARY 3
New Hitit1 10.11.12. Units Elementary Certificate بله A2 ELEMENTARY 4
New Hitit2 1.2.3. Units خیر خیر B1 INTERMEDIATE 1
New Hitit2 4.5.6. Units خیر خیر B1 INTERMEDIATE 2
New Hitit2 7.8.9. Units خیر خیر B1 INTERMEDIATE 3
New Hitit2 10.11.12. Units Intermediate Certificate بله B1 INTERMEDIATE 4
New Hitit3 1.2.3. Units خیر خیر B2 UPPER INTERMEDIATE 1
New Hitit3 4.5.6. Units Upper-Intermediate Certificate بله B2 UPPER INTERMEDIATE 2
New Hitit3 7.8.9. Units خیر خیر C1 UPPER INTERMEDIATE 3
New Hitit3 10.11.12. Units Diploma بله C1 UPPER INTERMEDIATE 4

با توجه به جدول بالا، متقاضیان شرکت کننده در کلاس های تومر در سطح A1 توانایی عمومی ارتباط و رویارویی با سوال و جواب ساده، در سطح A2 از دانش اولیه زبان و توانایی مکالمه در خصوص مباحث ساده و قابل پیش بینی برخوردار می گردند.

دانشجویان با گذراندن کلاسهای سطوح B1 و B2 آزمون تومر به ترتیب از دانش متوسط زبان ترکی برای رویارویی با شرایط روزمره و دانش مناسب برای توصیف موضوعات مختلف برخوردار شده و در نهایت با گذراندن سطح C1 و دریافت دیپلم تومر، از دانش زبان ترکی برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی و توانایی ورود به بازار کار کشور ترکیه و همچنین تعامل با همکاران و کارفرمایان برخوردار خواهند شد.

در عین حال آزمون تومر دارای حداقل و حداکثر نمره در هر یک از مهارت ها است که در ادامه به آن می پردازیم:

کمترین نمره بالاترین نمره مهارت ها
15 25 شنیداری(درک مطلب)
15 25 خواندن
9 15 تعامل (مکالمه)
6 10 فراوری(شرح شفاهی)
15 25 نوشتن (شرح کتبی)
60 100 مجموع

اعتبار تومر در دانشگاه های ترکیه

مدارک آزمون تومر به دو نوع گواهی سرتیفیکا Sertifika و یا دیپلما Diploma تقسیم می شود که در ادامه به شرح شان می پردازیم:

آزمون تومر سرتیفیکا: این نوع از آزمون تومر شامل دریافت سرتیفیکیت سطح مقدماتی A2 ، سطح متوسط B2 و سطح پیشرفته C1 شده و دارای اعتبار دو ساله است. گفتنی است که آزمون تومر سرتیفیکا نسبت به نوع دیپلما در بازه زمانی کوتاه تری قابل دستیابی است.

آزمون تومر دیپلما: همانطور که در جدول بالا به شرح جزئیات این سطح از زبان ترکی استانبولی پرداختیم، دریافت مدرک سطح دیپلم آزمون تومر به معنی داشتن مهارت کامل زبان ترکی استانبولی بوده و از لحاظ اعتبار هیچگونه محدودیت زمانی ندارد.

بنابر اطلاعات وبسایت تومر، افراد شرکت کننده در آزمون تومر در صورت دریافت نمره زیر 50 امکان دریافت مدرک تومر را نخواهند داشت و برای سایر نمرات آزمون تومر نیز مدارکی با سطوح مختلف صادر می شود که به شرح زیر است:

  • با کسب مجموع نمره 50 تا 59 فرد پیروز به دریافت مدرک سطح A2 آزمون تومر می شود
  • با کسب مجموع نمره 60 تا 65 فرد پیروز به دریافت مدرک سطح B1 آزمون تومر می شود
  • با کسب مجموع نمره 66 تا 70 فرد پیروز به دریافت مدرک سطح B2 آزمون تومر می شود
  • و با کسب مجموع نمره 71 تا 100 فرد پیروز به دریافت مدرک سطح C1 آزمون تومر می شود

از این رو مدارک نهایی سرتیفیکا Upper-intermediate و یا Diploma آزمون تومر همچون سایر آزمون های زبان معتبر جهان مورد تائید دانشگاه های دولتی کشور ترکیه بوده و متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور باید علاوه بر قبولی در امتحان ورودی کنکور ترکیه، از یکی از مدارک نهایی آزمون تومر برخوردار باشد.

مدرک دیپلم آزمون تومر نه تنها برای ورود به دانشگاه های این کشور، بلکه برای ورود به بازار کار و استفاده از مزیت کار حین تحصیل در ترکیه، موضوعی مهم و مورد احتیاج برای دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در این کشور تلقی می شود.

دپارتمان پذیرش تحصیلی گروه شرکت های کتاب یار مهربان با مجموعه خدمات رایگان مشاوره و ارزیابی تحصیلی هوشمند، بهترین گزینه های ادامه تحصیل در کشور ترکیه را به شما ارائه می دهد.

چه کسانی احتیاجمند گذراندن آزمون تومر هستند؟

بنابر صلاحدید دپارتمان پذیرش تحصیلی دانشگاه های دولتی ترکیه، سطح مورد درخواست مدرک تومر ممکن است متغیر باشد. برای مثال در اغلب موارد سطح C1 آزمون تومر برای تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی مورد احتیاج است و در بعضی موارد ممکن است سطوح B1 و B2 تومر برای تحصیل در رشته های مهندسی دانشگاه های ترکیه کفایت کند.

اما بنابر تجربه کارشناسان اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های ترکیه، برای ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا حداقل سطح B2 آزمون تومر مورد احتیاج است.

البته علاوه بر متقاضیان خارجی ادامه تحصیل در ترکیه، سایر متقاضیان بین المللی جویای کار پاره وقت دانشجویی و یا تمام وقت نیز احتیاجمند ارائه مدرک آزمون تومر در کنار رزومه خود به کارفرما هستند.

آن دسته از دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های خصوصی و انگلیسی زبان ترکیه را دارند، با توجه به قوانین پذیرش تحصیلی دانشگاه مربوطه و همچنین در مقاطع تکمیلی ارشد و دکترا، دیگر احتیاجی به گذراندن آزمون تومر نداشته و تنها در بعضی موارد احتیاجمند ارائه مدرک زبان معتبر انگلیسی تافل و یا آیلتس هستند.

مراکز برگزارکننده آزمون تومر

بنابر اطلاعات وبسایت رسمی تومر، دانشگاه آنکارا مجری مستقیم برگزاری آزمون تومر و سایر کارهای مربوط به آن نظیر ثبت نام، ارائه نتایج آزمون و مدارک تومر است. گفتنی است که مرکز تومر دارای شعباتی در سایر نقاط این کشور نظیر آنکارا (کیزلای)، آلانیا، آنتالیا، ازمیر، استانبول (کادیکوی، تکسیم) و بورسا نیز هست.

البته به دلیل قرارگیری کشور ترکیه به عنوان یکی از مقاصد برتر و محبوب تحصیلی در جهان، هر ساله دانشجویان و متقاضیان بین المللی ادامه تحصیل در ترکیه در حال افزایش هستند و به همین خاطر این آزمون در سایر نقاط جهان از جمله ایران برگزار شده و دارای کنندگی قانونی از دانشگاه آنکارا است.

بر همین اساس، دیگر احتیاجی نیست تا همچون شرکت در آزمون های زبان انگلیسی تافل و آیلتس متحمل هزینه های فراوان سفر به کشورهای همسایه و پیگیری امور شوید بلکه شما می توانید با گذراندن کلاس های تومر در داخل کشور خود را برای دریافت هر یک از مدارک این آزمون معروف ترکی آماده سازید.

در صورت تمایل، شما می توانید برای برخورداری از جدیدترین اطلاعات دوره های برگزاری آزمون تومر در تهران به این لینک مراجعه کنید.

مدارک مورجهانز و مراحل ثبت نام در آزمون تومر

برای ثبت نام و شرکت در آزمون تومر، فرد متقاضی ملزم به ارائه دو قطعه عکس پرسنلی، کپی پاسپورت و یا کپی شناسنامه (ترجمه شده به زبان ترکی) است. اما برای ثبت نام در آزمون نامبرده شما می توانید در کلاس های آمادگی زبان ترکی تومر در ایران ثبت نام کرده و پس از کسب مهارت های لازم، به وسیله کنندگی های مجاز آزمون زبان تومر در ایران، هزینه ثبت نام در آزمون را پرداخت کرده و در آن شرکت کنید.

بد نیست بدانید که برای شرکت در آزمون تومر نوع دیپلما 150 یورو و برای آزمون تومر سرتیفیکا میبایست 100 یورو پرداخت کنید.

بنابر تجربه کارشناسان پذیرش تحصیلی گروه کتاب یار مهربان، از آنجایی که اکثر افراد به قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه در کلاس و آزمون تومر شرکت می کنند، بهتر است که برای دستیابی به نتیجه ای بهتر و سریع تر، این دوره را در کشور مقصد یعنی ترکیه بگذرانند.

بدین منظور فرد می تواند به وسیله کنندگی های مجاز کالج های معتبر ترکیه نسبت به دریافت کارت اقامت تحصیلی و ثبت نام در کلاس های اصلی تومر (با ظرفیت 15 تا 25 نفر دانشجو) در شهرهای ترکیه اقدام کرده و با قرارگیری در محیط بومی، علاوه بر امکان اخذ سریع تر مدرک تومر، خود را برای مراحل بعدی ادامه تحصیل در این کشور توریستی و رو به رشد آماده کنند.

کارشناسان پذیرش تحصیلی گروه شرکت های کتاب یار مهربان (ایران-آنکارا سابق) با برخورداری از کنندگی قانونی برترین دانشگاه ها و کالج های ترکیه، در کمترین زمان ممکن بهترین گزینه های ثبت نام و شرکت در کلاس های پیش احتیاج دانشگاه از جمله آزمون تومر را در پیش روی شما قرار داده و در جهت تحصیل، کار و زندگی در ترکیه قدم به قدم همراه شماست.

منبع: نیلگام

به "آزمون تومر چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آزمون تومر چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید