نورپردازی سقف؛ با این ایده ها آسمان خانه را روشن کنید!
به گزارش کتاب یار مهربان، مبحث نورپردازی سقف برخلاف تصور عده ای یک مبحث تخصصی است. متاسفانه تعداد کمی از معماران ما این تخصص را به صورت اصولی آموزش دیده اند. در حالی که طراحی و اجرای نورپردازی درست تاثیر بسیار زیادی برای روی کلیت فضای شما خواهد گذاشت.
کتاب یار مهربان | سرویس دکوراسیون - دست یابی به دکوراسیون و طراحی ایده آل، مستلزم توجه به اصول و اهمیت دادن به تمامی قسمت هاست. تک تک اجزای منزل شما نقش مهمی در ایجاد نتیجه مطلوب بازی می نمایند. به همین دلیل سقف خانه شما از این قاعده مستثنی نیست. نوع طراحی، رنگ و نورپردازی سقف مواردی هستند که به همان اندازه که به دیوارها اهمیت می دهید به این ها نیز باید توجه کنید. طراحی و اجرای نورپردازی درست تاثیر بسیار زیادی برای روی کلیت فضای شما خواهد گذاشت. از این رو ما نیز در این مطلب شما را با برخی از این ایده ها و اصول آشنا می کنیم.
نور های مخفی عنصر اصلی نورپردازی سقف
از ایده های رایج برای نورپردازی سقف، نور های مخفی هستند. با توجه به طرح سقف کاذب می توانید نور های LED را به صورت نور مخفی در پشت این سقف ها کار بگذارید. LED های موجود در بازار در رنگ های مختلف عرضه شده اند که این امر دست شما را در طراحی و دکوراسیون باز می گذارد.
از محاسن نورپردازی مخفی می توان به تابش غیر مستقیم نور اشاره نمود. این امر روشنایی فضا در بهترین و زیباترین حالت خود قرار می دهد. از طرفی این نوار های نوری بسیار کم مصرف و بهینه هستند.
به دلیل انعطاف پذیری این نوار های نوری امکان اجرای طرح های کرو برای شما فراهم است. در واقع می توان گفت که بنا به طراحی سقف می توانید نورپردازی را بدون مانعی انجام دهید. قیمت این نور ها بسته به کارخانه و کیفیتش متفاوت است، اما در کل با توجه به مصرف بهینه اش می توان گفت ارزان قیمت هستند.
استفاده از هالوژن در کنار نور های مخفی علاوه روشنایی بهتره فضا، خود نوعی دیزاین برای فضا محسوب می شوند. زیرا نوع تابش این چراغ ها انواع مختلف دارد و شما با استفاده از آن ها به دیوار ها نوعی طرح داده و آن ها را از حالت خالی بودن در می آورید.
نورپردازی سقف با استفاده از نور های رنگی
بسته به دکوراسیون فضای خود می توانید از رنگ های مختلف بهره برید. در تصویر آورده شده جهت هماهنگی بین سقف و دیواره ها، بخشی از نورپردازی تا روی دیوار امتداد یافته است.
انتخاب لوستر مناسب در نورپردازی سقف
روشنایی اصلی از طریق لوستر تامین می گردد. در انتخاب لوستر بسیار دقت کنید. طرح آن باید بر اساس سبک طراحی شما انتخاب گردد تا هماهنگی در کلیت فضا رعایت گردد. از طرفی شما باید میزان نور دهی لوستر را با توجه به نور مورد نیاز برای فضا در نظر گیرید.
در انتخاب لوستر و لامپ وسواس به خرج دهید. پیشنهاد من به شما این است که به جای هزینه زیاد برای فراوری سقف های کاذب شلوغ و تکراری، با پیاده سازی یک سقف ساده و در عوض انتخاب یک لوستر خاص و زیبا، به نتیجه ای ایده آل برسید.
توجه داشته باشید که در فضا هایی مانند آشپزخانه و یا اتاق کار که نیاز به نور مستقیم تر برای کار دارید، انتخاب صفحات نوری برای سقف ایگزین لوستر های سقفی انتخاب بسیار مناسب تری خواهد بود.
استفاده اصولی از نورپردازی سقفی
استفاده از نور های سقفی باید به مقدار اصولی صورت گیرد، اگر سقف بیش از اندازه روشن گردد باقی فضای شما نادیده گرفته می گردد و فضای شما از تعادل خارج خواهد شد. در نتیجه نورپردازی سقف را در حد معقول انجام دهید و باقی نوردهی را از طریق چراغ های دیواری و زمینی انجام دهید.
خلاقیت در ایجاد نورپردازی سقفی
کمی خلاق باشید و به جای استفاده از نور های مخفی و هالوژن ها به روش معمول، از روشی جدید بهره ببرید. می توانید با استفاده از لامپ های معمولی یک نورپردازی منحصر به فرد ایجاد کنید. برای مثال در نمونه آورده شده، با استفاده از لامپ یا LED در جای درست، یک نورپردازی خاص برای فضا ایجاد شده است. رنگ لامپ ها در هماهنگی کامل با متریال چوب مورد استفاده در سقف به سر می برد.
کانسپت طراحی شما می تواند نوع نورپردازی را تحت تاثیر خود قرار دهد. اگر شما نیز همانند طراح این تصویر به دنبال تداعی کردن آسمان در سقف کاذب خود هستید، از چنین نور هایی بر روی سقف تیره خود بدین شکل بهره برید.
برای نورپردازی در سقف می توانید از خلاقیت خود بهره برده و هر نوع لامپی یا با رعایت اصول جهت روشنایی سقف بهره ببرید. نکته مهم در این امر رعایت فاصله لامپ ها برای داشتن نورپردازی مطلوب است.
پذیرایی ایده های مختلف باشید. پنکه های سقفی که هم زمان نقش لوستر را ایفا می نمایند تازگی ها هواداران بسیاری پیدا نموده اند. شما نیز اگر کولر آبی یا گازی آن برد مناسب را ندارد می توانید از این ایده بهره برید.
از دیگر روش های نورپردازی استفاده از تصاویر نورانی بر روی سقف است. البته ما این گزینه را برای شما پیشنهاد نمی کنیم. زیرا چنین ایده ای با کاربری مسکونی به خصوص در خانه های ایرانی هماهنگی ندارد.
ایجاد تعادل در نورپردازی سقف
نورپردازی شما باید به گونه ای باشد که تعادل در نورپردازی همه بخش ها رعایت گردد؛ بنابراین محل قرارگیری این نور ها مهم است و باید فکر شده اقدام کنید. مسلما در کاربری های تجاری و خدماتی نیاز بیشتری به روشنایی خواهید داشت. این شدت در منازل باید کاهش یابد تا مانع آرامش افراد نگردد.
همان طور که قبلا به آن لشاره شد، نکته مهم در نورپردازی میزان نوردهی است. اگر شدت نور زیاد یا کم باشد، طراحی شما با شکست رو به رو خواهد شد. البته این میزان روشنایی بستگی به خود فضا دارد. برای مثال اتاق خواب نباید بیش از اندازه نورانی باشد. در هنگام مطالعه نیز شما می توانید از چراغ های رومیزی و چراغ مطالعه بهره ببرید.
نورپردازی اصولی در سقف کاذب
ایجاد هماهنگی بین سقف کاذب و نحوه نورپردازی و لوستر انتخابی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تمامی این عناصر در کنار هم دیده می شوند برای همین هنگام طراحی و انتخاب نهایت دقت خود را به خرج دهید.
اگر در نورپردازی سقف تان از LED با رنگ های غیرمعمول بهره می برید، بهتر است رنگ غالب فضا خنثی باشد تا از شلوغی و اغتشاش بصری جلوگیری کنید.
گاهی می توان از سقف های کاذبی که خود به عنوان منبع نور کاربرد دارند بهره برد. با این حساب با انتخاب ابن نوع سقف ها به روشنایی کم تری نیاز خواهید داشت.
اگر شما هم از ایده جذاب و خاصی برای نورپردازی سقف خود استفاده نموده اید، نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت ارسال نظر با مخاطبان کتاب یار مهربان در میان بگذارید.
منبع: setare.com