علائم کووید طولانی مدت چیست؟
به گزارش کتاب یار مهربان، رئیس بخش عفونی بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند گفت: اطلاعات از مدت زمان ماندگاری شرایط کرونایی پس از ابتلا هنوز کاملاً معین نیست؛ برخی از آنالیز ها نشان داد که این بیماری می تواند سه ماه طول بکشد و برخی تا شش الی 9 ماه هم گزارش شده است.

به گزارش ایسنا، مسعود ضیایی اظهار کرد: اگر به بیماری کووید 19 مبتلا و درمان شده اید، اما هنوز برخی از علائم را دارید ممکن است بیماری داشته باشید که بیماری پس از کووید 19 نامیده می گردد که گاهی اوقات این بیماری با اسم کووید طولانی مدت هم گفته می گردد.
وی اضافه نمود: برخی از رایج ترین علائم بیماری بعد از کووید 19 یا همان کووید طولانی شامل تنگی نفس، خستگی، اختلال در عملکرد شناختی که مردم آن را اختلال در تمرکز حافظه هم می گویند، است؛ این سه مورد رایج ترین علائم هستند با این حال بیش از 200 علائم وجود دارد که اواسط بیماری های مختلف گزارش شده است.
وی ادامه داد: فهرست علائم طولانی است؛ بنابراین علائم دیگری که بیماران یا افراد ممکن است تجربه نمایند، مانند درد قفسه سینه، اختلال در صحبت کردن، اظطراب یا افسردگی، تب، از دست دادن حس بویایی و چشایی که این فهرست بسیار طولانی است، اما سه موردی که اول بیان شد موارد اصلی هستند.
ضیایی اضافه نمود: اطلاعات از مدت زمان ماندگاری این شرایط هنوز کاملاً تعیین نیست؛ برخی از آنالیز ها نشان داد که این بیماری می تواند سه ماه طول بکشد و برخی تا شش الی 9 ماه هم گزارش شده است، اما همانطور که می دانید حدود یک سال و نیم است که درگیر این همه گیری هستیم و احتیاج است تا آنالیز ها و مطالعات بیشتری انجام گردد تا بیمارانی را که به این بیماری بعد از کووید 19 مبتلا شدند را به مدت طولانی تر دنبال کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و فوکال پویینت علمی مراقبت و مدیریت بیماری های عفونی توضیح داد: هر فردی که به بیماری پس از کووید 19 مبتلا می گردد باید دنبال دریافت مراقبت های لازم باشد که به وسیله ارائه دهنده مراقبت های اولیه ارائه می گردد.
ضیایی اظهار کرد: بعلاوه متخصصان توانبخشی مرتبط و در کار های اجتماعی، روانشناس اجتماعی و متخصصان بهداشت روانی می توانند یاری نماینده باشند؛ این ها مراقب هایی است که افراد مبتلا به بیماری پس از کرونا باید دریافت نمایند.
وی با بیان اینکه محققان در حال کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دلیل مکاهمم واقعی بیماری هستند، توضیح داد: در خصوص واکسن کرونا، کاملا واضح است که برای جلوگیری از عفونت ویروس، پیشگیری و برترین راه برای جلوگیری از بیماری و ایجاد بیماری های پس از کرونا است.
وی توضیح داد: واکسن های تایید شده موجود از بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر جلوگیری می نمایند؛ بنابراین همه کسانی که واجد شرایط هستند باید واکسن بزنند و البته که اقدامات پیشگیرانه بهداشتی مانند ماسک زدن، رعایت فاصله فیزیکی و شستن دست ها برای جلوگیری از کرونا بسیار حائز اهمیت است.
منبع: فرارو