انداختن پا ها روی هم هنگام نشستن و دردسر های جدی آن!
به گزارش کتاب یار مهربان، نشستن با یک پا روی پای دیگر برای مدت طولانی به این معنی است که باسن در وضعیتی غیر یکنواخت قرار می گیرد، استخوان لگن می چرخد و سبب ایجاد عدم تعادل در لگن و فشار بر ستون فقرات می گردد. هنگامی که این اتفاق رخ می دهد، فشار روی قسمت های تحتانی و میانی پشت و بعلاوه گردن افزایش می یابد
قطعا تا به امروز بار های بار شنیده اید که انداختن پا ها روی هم هنگام نشستن برای سلامتی بسیار مضر است. اما این سبکی است که بیشتر مردم به آن عادت دارند و اجتناب از آن چه در حال کار پشت میز، چه حین غذا خوردن در رستوران و چه در زمان انتظار کشیدن کار سختی است.
علاوه بر این، در عصر مدرن امروزی عموم مردم بسیار بیشتر از گذشته می نشینند چرا که تعداد کمتری از افراد مشاغل فیزیکی را انتخاب می نمایند و کار های بی تحرک را ترجیح می دهند. حتی ممکن است هر یک از ما 8 تا 10 ساعت از زمان خود را در روز (یا بیشتر!) به حالت نشسته سپری کنیم.
شاید متعجب شوید، اما انداختن پا ها روی هم نه تنها خلاف قوانین آداب معاشرت است، بلکه در بسیاری از مدارس سراسر جهان نیز از جانب معلمان و کادر مدرسه بر رعایت این مورد به وسیله دانش آموزان تاکید می گردد.
آیا این عادت برای سلامت انسان خطرناک است؟ چه مشکلاتی متوجه افرادی خواهد بود که نمی توانند آن را ترک نمایند؟ تمامی نکاتی که در ادامه اشاره می شوند، با استناد به مقالات منتشر شده به وسیله مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا جمع آوری شده اند:
چرا روی هم انداختن پا ها برای سلامت ما مضر است؟
- درد در ناحیه گردن و کمر
یکی از عوارض جانبی احتمالی نشستن در این حالت که ممکن است بسیاری را شگفت زده کند، درد گردن و کمر است. در نتیجه عاشقان این حالت نشستن باید در انتظار دردی آزاردهنده در قسمت های مذکور باشند. در واقع زمانی که پا های خود را روی هم می گذاریم، فشار بیشتری روی زانو، مفاصل پا و اعصاب ما وارد می گردد.
نشستن با یک پا روی پای دیگر برای مدت طولانی به این معنی است که باسن در شرایطی غیر یکنواخت قرار می گیرد، استخوان لگن می چرخد و سبب ایجاد عدم تعادل در لگن و فشار بر ستون فقرات می گردد. هنگامی که این اتفاق رخ می دهد، فشار روی قسمت های تحتانی و میانی پشت و بعلاوه گردن افزایش می یابد.
- آسیب به زانو
همه ما طی روز خیلی بیشتر از چیزی می نشینیم که بدنمان برای آن طراحی شده است. از این رو نشستن در شرایط های نادرست از جمله انداختن یک پا روی پای دیگر باعث گشیدگی بیش از حد رباط ها و ماهیچه های اطراف زانو می گردد. این حالت منجر به افزایش فشار روی مفاصل زانو، تورم و درد می گردد؛ بنابراین پاسخ قطعی به این پرسش که آیا روی هم انداختن پا ها برای زانو مضر است یا خیر، بله خواهد بود به خصوص در بلند مدت. برای جلوگیری از چنین عوارضی بسیار مهم است که به طور منظم پا های خود را دراز کنید و به زانوهایتان استراحت دهید.
- درد لگن
حالت نشستن مورد نظر در عین حال می تواند استرس بیشتری را به مفصل لگن وارد کند، زیرا مفصل فرصت استراحت نخواهد داشت. این شرایط در دراز مدت ممکن است باعث درد لگن گردد. روی هم انداختن پا ها یا خم شدن به یک طرف در حالی که نشسته اید، فشار بیشتری را به یک یا هر دو لگن تحمیل می نماید.
تمرینات فیزیکی مخصوص کشش عضلات باسن و ترک عادت نشستن با پا های ضربدری اولین گام به منظور جلوگیری از این اتفاق است.
- اختلال در جریان خون
به احتمال زیاد پس از نشستن با پا های روی هم به مدت طولانی، بی حس شدن پا های خود را تجربه نموده اید. هرچند این حالت به سرعت از بین می رود، اثرات طولانی مدت آن می توانند جدی باشند.
وقتی یک پا را روی دیگری می اندازید، در حال وارد آوردن فشار به رگ هایی هستید که خون را به قلب پمپاژ می نمایند و باز می گردانند. در این حالت فشار بیشتری ایجاد می گردد که مانع از جریان خون سالم شده و در نهایت می تواند منجر به التهاب سیاهرگ ها و آسیب به آن ها گردد.
این اختلال هم به صورت داخلی و هم از نقطه نظر زیبایی برای سلامتی ما مضر است. از جمله دیگر عوارض مهم می توان به خطر لخته شدن خون، فشار خون بالاتر و ورید های واریسی اشاره نمود. گفتنی است که بیش از 40 میلیون نفر در آمریکا از واریس رنج می برند و شیوع آن در بانوان (55 درصد) بیشتر از مردان (45 درصد) است.
- تاثیر منفی روی اعصاب
در نهایت انداختن یک پا روی پای دیگر منجر به آسیب احتمالی به عصبی بسیار مهم درست در قسمت پشت مفصل زانو می گردد. این عصب بخشی از عصب سیاتیک است و در صورت فشار ممتد باعث ایجاد دردی شدید خواهد شد.
هر گونه فشار روی این عصب می تواند سبب بی حسی و گزگز گردد و در واقع به عصب آسیب برساند. در صورت عدم درمان و رسیدگی اصولی این آسیب منجر به بی حسی طولانی مدت و افتادگی پا می گردد.
- تخریب حالت کلی سالم بدن
شرایط نشستن ما به شدت بر سلامت، نحوه حرکت و بعلاوه شرایط عمومی بدن تاثیر می گذارد. از آنجایی که نشستن با پا های ضربدری فشار بیشتری روی زانو ها و مفاصل پا وارد می نماید، تراز باسن را از بین می برد و لگن را به مدت طولانی می چرخاند، شکل بدن و شرایط عمومی آن را نیز تغییر می دهد.
علاوه بر این عوارض جانبی دیگری هم وجود دارد: ران ها سفت و مفاصل آن ها قفل می گردد، عضلات داخلی ساق کوتاه تر شده و باعث می گردد زانو ها به سمت داخل فرو بروند. به طور کلی زمانی که وزن خود را روی یکی از پاهایمان می اندازیم، لگن را از تعادل همیشگی خارج نموده ایم.
منبع: عصر ایران
منبع: فرادید